Pyntesyge hindbær-chokolade muffins med choko/nougat frosting

Endnu engang har jeg ladet mig lokke til at bage til den gravide svigerinde! Jeg gør det med glæde, og på vej derned fik vi også lige sat et par stykker af hos mine forældre. Stor jubel til fredagens aftenskaffe:-)

Bilka og Netto har her i maj måned friske hindbær på tilbud til kun 10 kr. for en bakke med 125 g, så maj måned må siges at stå i hindbærrets tegn indtil der selv kan høstes i svigermors have. Så denne gang blev det til de lækreste muffins. Jeg fandt inspirationen hos Sarahskager.dk, men havde glemt at tjekke, om jeg overhovedet havde basisvarer nok til at gå i gang. Derfor blev opskriften lidt alternativ – men resultatet stadig superlækkert! Her er opskriften, som jeg lavede den:

Hindbær-chokolademuffins m/choko-nougat frosting

LIge klar til at guffe: De færdige hindbær-chokolademuffins m/choko-nougat frosting

HIndbær-chokolademuffins (ca. 24 ret store muffins):

  • 350 g blødt smør
  • 350 g lys rørsukker
  • 6 æg
  • 1/2 tsk vanillepulver (Dr. Oetker Twister)
  • 200 g hvedemel
  • 250 g hvid hvede (en hvedemel med lidt flere skaldele)
  • 2 spsk bagepulver
  • 140 g mælk
  • 140 g koldskål (originalopskriften lyder på 280 g creme fraiche, så  brug hvad du har af mælkeprodukt)
  • 250 g friske hindbær (frosne kan også sagtens bruges)
  • 150 g hakket chokolade (jeg brugte Toms Ekstra m/Orange, og det gjorde sig rigtig godt sammen med hindbær)

Choko-nougat frosting til 12 muffins (jeg kom de øvrige i fryseren):

  • 150-200 g flormelis
  • 75 g chokolade (Toms Ekstra m/Orange)
  • 75 g nougat
  • 50 g blødt smør
  • Hindbær og kakaonips til pynt

Sådan laver du dejen:

  1. Pisk det bløde smør luftigt med sukkeret og tilføj et æg af gangen (rør ca. 1 minut mellem hvert æg)
  2. Bland de to slags mel med vanillepulver og bagepulver i en skål for sig
  3. Vend smørblandingen og melblandingen sammen med en dejskraber
  4. Rør mælk og koldskål i dejen og vend til sidst hakket chokolade og de hele hindbær i dejen
  5. Kom dejen op i muffinsformene (fyld ikke helt op til kanten) og bag ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. 20-22 min. Kagerne er færdige, når dejen mærkes fast ved et let tryk

Jeg brugte kraftige papirmuffinforme, som jeg kom op i nogle alu-forme. Men brug hvad du har. Hvis det er alm. størrelse muffinforme, vil du nok få lidt flere.

Sådan laver du choko-nougat frostingen: Hvis du vil lave frosting til alle kagerne, skal du lave ca. dobbeltportion (eller bruge noget mindre pr. muffin end jeg gjorde:-))

  1. Smelt chokolade og nougat ved svag varme i microovn eller i gryde. Lad det afkøle en smule.
  2. Pisk flormelis og smør sammen med den kølede choko-nougatmasse til en luftig frosting. Juster mængden af flormelis i forhold til hvor sød og fast du ønsker din frosting
  3. Kom den i en engangssprøjtepose med stjernetylle og lad den hvile ca. 15-30 min i køleskabet
  4. Sprøjt frosting på de afkølede kager og pynt med hindbær og kakaonips

Velbekomme!:-)

2 comments

  1. Den gravide svigerinde says:

    Og de smagte MUMS!!!! Heldigvis var der både kvalitet og kvantitet, så vi levede af dem hele weekenden.. 😀

Skriv et svar