Januar måned var for mange lig med broccoli og kogt kylling og store ambitioner om, at NU skal jeg spise mindre kage og løbe mere. Så jeg glæder mig meget over, at vi i dag tager hul på februar 🙂 Så er der ikke det der pres udefra for at skulle sige nej tak til kage.
Alligevel prøver den første opskrift i 2019 at forene de to ender af kageskalaen og er trøffelkugler med hasselnødder og dadler. Så de er uden hvidt sukker, men smager stadig virkelig dejligt af kage. Nutellatrøfler kunne også være navnet på dem, men der er ingen Nutella i, så det er måske lidt vildledende.
Men her får du altså opskriften på trøffelkugler med hasselnødder og dadler. Der bliver ca. 40 kugler af opskriften.
Du skal bruge:
- 370 g dadler uden sten (de store lækre medjool-dadler er bedst, ellers bare friske dadler)
- 0,75 dl kogende vand
- 270 g hasselnøddekerner
- 70 g god kakao (jeg brugte en blanding af Valrhona og raw kakao)
- 70 g kokosolie
- 1 spsk hasselnøddepasta (kan udelades eller evt. erstattes af hasselnøddelikør)
- ½ tsk flagesalt
- kokosmel eller ekstra kakao til at rulle i
Sådan gør du:
- Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter
- Lad dem køle af først, inden du blender dem i en foodprocessor eller kraftig blender. Hæld dem op i en skål eller lignende
- Udsten dadlerne og kom dem i op i en foodprocessoren
- Kom det kogende vand i og blend vand og dadler til en sammenhængende masse
- Kom hasselnødderne, kakao, kokosolie, salt og hasselnøddepasta (eller -likør) op i daddelmassen og kør det hele til en glat masse
- Er massen meget blød, så kom lidt mere kakao i. Er dem meget tør, så kom lidt mere kokosolie i
- Sæt massen på køl en times tid, inden du triller den til kugler og ruller dem i fx kokos, kakaopulver eller evt. hasselnøddemel, hvis du har blendet mere end du skulle bruge til kuglerne
- Server afkølede med en god kop kaffe og dine gæster opdager aldrig, at det er sunde(re) trøffelkugler med hasselnødder og dadler, du serverer. De oplever blot en lille bid af himlen 🙂
Trøffelkuglerne kan holde sig ca. en uge i en tætsluttende bøtte i køleskabet.
Velbekomme! 🙂