Glutenfri blondies med rabarber eller hvid chokolade brownie med rabarber – kært barn har mange navne. Men fælles for dem begge er, at det er en kage, som smager fuldstændig fantastisk! Ja, faktisk kan man vel næppe ønske sig mere? Eller det skulle da lige være, hvis den der tallerken med blondies med rabarber kunne få følgeskab af en rabarberis, sorbet måske?
Men faktisk må jeg være ærlig og sige, at det ikke lige er kage, der står først for på ønskesedlen i dag, for jeg har tømmermænd! Det sker ikke så tit – alene fordi jeg ikke drikker så tit… Men her på mine gamle dage må jeg simpelthen erfare, at hver eneste gang jeg beslutter mig for at drikke mere end én øl, ender jeg der, hvor dagen derpå bare skal overstås… Det er da irriterende! Især fordi vi er børnefri denne weekend og skal ud og spise og på cocktailbar i aften… Mon de har nogle drinks med rabarber? I så fald er jeg solgt 🙂
Tilbage til kagen – glutenfri blondies med rabarber – som bragte stor jubel i tøsekredsen i sidste uge, da jeg havde den med til et barselsbesøg. Så af portionen bliver der ca. 30 stykker kage á 5×5 cm. Jeg bagte den i en bradepande ca. 25×35 cm. Og det bedste af det hele er, at du kan nøjes med at én enkelt gryde og en grydeske til opvasken efterfølgende.
Du skal bruge:
- 390 g smør
- 390 g hvid chokolade (jeg bruger en slags i små pastiller, har du ikke det, så hak chokoladen først)
- 265 g lys rørsukker
- 265 g glutenfri mel (jeg brugte classic mix fra Urtekram, men du kan også sagtens blande fx ris-, kartoffel-, hirse-, majs- og boghvedemel. Bare du bruger min. 2-3 slags (så den enkelte ikke smager for meget igennem) og du tilsætter 1 tsk loppefrøskaller)
- 1 tsk groft salt
- 2-3 tsk vaniljepulver
- 6 æg
- 400 g fintsnittede rabarber
- evt. 80 g mørk chokolade til dekoration
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en stor gryde, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen
- Rør godt rundt i gryden, til chokoladen er smeltet sammen med smørret
- Herefter tilsætter du sukker, mel, salt og vaniljepulver og rører godt sammen i gryden
- Til sidst rører du æggene i ét ad gangen, til du har en ensartet dej
- Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir og bred dejen jævnt ud i bradepanden, inden du fordeler rabarberne oven på dejen
- Efter behov kan du stikke nogle af rabarberstykkerne lidt ned i dejen, men ellers skal de nok synke en lille smule i under bagningen
- Bages ved 165 grader (ikke varmluft) til den giver efter for et let tryk på midten og den er blevet gylden i siderne. Min fik ca. 50 minutter
- Når du har taget dine nybagte blondies med rabarber ud af ovnen, lader du dem køle helt af, inden du dekorerer toppen med smeltet chokolade
- Server kagen kold fra køleskabet og du kan se frem til at høste vilde jubelråb fra dine gæster 🙂
TIP: Du kan også rive skallen fra en appelsin eller citron i dejen. Det smager skønt sammen med rabarberne
TIP II: Kagen holder sig fint i køleskabet i en hel uge, hvis du altså kan lade den stå så længe…
Velbekomme!:-)