Vinden rusker godt i træerne i dag. Men det er i det mindste tørvejr i modsætning til i går. Det er i sandhed blevet efterår. Det er en skøn tid med efterår, når man altså lige har vænnet sig til kulden hjemvendt efter en uge på Mallorca 🙂 Sidst jeg så mig om, var det sommeferie, bondegård, grill og lyse aftener med tid til at smovse de her skønne citronmuffins med karamelglasur og karamelchokolade indeni. Nu har jeg i stedet simremad i ovnen (bovsteg) og de næste kageprojekter får vist med æbler at gøre. Godt nok bliver der ikke bagt ret meget herhjemme for tiden, men jeg tænker tit på det og drømmer om at prøve opskrifter af, der bliver til i mit hoved, mens jeg laver al mulig andet.
Jeg har ikke så meget på hjertet i dag andet end opskriften på sommerlækre citronmuffins med karamelglasur. Billederne tager mig tilbage til en skøn, lidt primitiv sommerferie, hvor bagevægt og bagefaste muffinforme var en mangelvare. Derfor er opskriften primært i dl-mål frem for gram og mine muffins fladede godt ud, fordi de købte Elsa-og-Anna-forme (Frost) var mere pæne end anvendelige. Jeg fik ca. 20 muffins ud af portionen. Måske ønsker du at lave dem lidt større – så bliver der nok kun 16.
Det skal du bruge:
- 1 æg
- 2 ½ dl sukker
- 1 ½ dl smeltet smør
- 2 ½ græsk yoghurt
- 5 ½ dl mel
- 1 dl citronsaft og -skal af samme mængde
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 150 g hakket Valrhona Dulcey karamelchokolade
Desuden til glasuren
- 80 g blødt smør
- 80 g Valrhona Dulcey karamelchokolade
- ½ dl citronsaft
- flormelis
Sådan gør du:
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål
- Pisk æg, sukker, smør, yoghurt, citronsaft og -skal sammen i en anden
- Sigt melblandingen i den våde skål og rør forsigtigt sammen til melet er næsten vådt. Så tilsætter du den hakkede chokolade og vender lidt mere rundt, men kun lidt!
- Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 190 grader til de er gyldne og føles faste ved et let tryk – ca. 15-17 minutter afhængigt af, hvor store du laver dem
- Mens kagerne køler, laver du glasuren ved at lune smør, chokolade og citronsaft til det hele er smeltet og blandet godt sammen. Så tilsætter du flormelis til du opnår en god, tyk konsistens
- Kom en god klat glasur på kagerne, når de er afkølede og server, når glasuren er stivnet lidt. Den bliver helt fudgeagtig og smager pragtfuldt. Så er du advaret!
Tip: Jeg forstiller mig, at kagerne vil være pragtfulde med en kugle vaniljeis til og så med en lidt tyndere glasur, så den kan bruges som en citronkaramelsauce. Det vil jeg forsøge næste gang.