Chokoladecookies med valnødder

Hold nu op – chokoladecookies med en god kakao, to slags chokolade og de lækreste, ikke-bitre valnødder! Bliver verden bedre? Det gør den nok – men ikke i dag 🙂

Solen skinner for første gang i mange dage. Der er flot rimfrost på alle træer og buske og der ligger en anelse sne hist og pist. Hvis ikke man skulle spise lune cookies med et glas iskold mælk til i dag, hvornår skulle man så? Måske i går, men det var kun, fordi jeg prøvesmagte lidt…

Chokoladecookies med valnødder

Store chokoladelækre cookies med to slags chokolade og valnødder!

Hemmeligheden bag de ikke-bitre valnødder er at lægge dem i blød i vand en halv dags tid, før de skal bruges. Husk at skifte vandet 2-3 gange undervejs. Så trækker alle bitterstofferne ud af nødderne og du står tilbage med den rene valnøddesmag. Det er da smart. Nødderne kan bagefter bare tørres lidt i et viskestykke, så de ikke er alt for våde, når de kommer i dejen. Nå, tilbage til chokoladecookies…

Til 24 store cookies skal du bruge:

  • 250 g blødt smør
  • 125 g rørsukker
  • 125 g brun farin
  • Korn af 1 vanillestang
  • 2 store æg
  • 55 g god kakao (jeg brugte Valrhona)
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 100 g hakket hvid chokolade (jeg brugte dem i knapform fra Callebaut, så skulle de ikke hakkes)
  • 200 g hakket mælke- eller mørk chokolade (jeg brugte Callebaut mælkechokolade i knapform)
  • 100 g hakkede valnødder

Sådan gør du:

  1. Pisk det bløde smør med de to slags sukker og vanillekorn
  2. Tilsæt æg og pisk igen grundigt
  3. Bland kakao, bagepulver og mel sammen og sigt det i dejen. Rør sammen til dejen er netop ensartet og samlet
  4. Rør salt, de to slags chokolade og de hakkede valnødder (se tip til at af-bitre dem i teksten ovenfor) i dejen og sæt på køl så længe, du kan vente (12-36 timer).
  5. Form 24 kugler af dejen og sæt dem på bageplader med bagepapir på. De skal have god plads omkring sig. Jeg kunne have 8 på hver plade. Tryk dem lidt flade, men ikke for meget. De breder sig under bagning
  6. Bages ca. 16-19 minutter ved 180 grader (ikke varmluft) og lad dem herefter afkøle på en rist, så de kan blive sprøde i kanten, men stadig er ‘chewy’ i midten
  7. Nyd dem lune med et glas iskoldt mælk eller en god kop kaffe
Chokoladecookies med valnødder

Sprøde i kanten – chewy i midten! Præcis som en cookie skal være 🙂

Tip: Prøv at lægge dem sammen to og to som dessertsandwich med vanilleis imellem. Det er så lækkert!

Velbekomme!:-)

One comment

Skriv et svar