Julen sig nærmer, og det samme gør en masse julearrangementer med venner og familie. Sådan er det også hos os, og jeg synes, det er SÅ dejligt. Desværre kan jeg godt være slem til ikke at huske en værtindegave, når vi selv er ude hos nogen. Og det synes jeg i virkeligheden er rigtig dårlig stil. Gode mennesker har gjort sig umage for, at vi har det godt, når vi er hos dem, og så har jeg ikke taget noget med… Undskyld til alle jeg kender, som læser med og føler sig ramt!
Men det kommer ikke til at ske (mere) i år, for nu har jeg lavet de her glas med cookie mix, som er lige klar til at blande med æg og smør og vupti, nybagte cookies er på vej. De hitter både hos de kyndige og knapt så kyndige bagere, så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang.
Disclaimer: Kagerne holder nok ikke så længe som en buket blomster, hvis der er flere i husstanden – til gengæld dufter huset himmelsk, gaven er i den grad hjemmegjort og personlig og så er det oftere en del billigere 😉
Min basisopskrift lyder:
- 240 g hvedemel
- 260 g sukker (brug meget gerne en kombination af brun farin, muscovado, rør- og/eller almindeligt sukker)
- 1 tsk groft havsalt
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 200 g fyld (tørrede frugt, nødder, chokolade etc.)
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienserne sammen i et glas og ryst godt
- Bind en fin sløjfe om og sæt følgende instruktion fast et sted: 1) Pisk 1 stort æg med 140 g blødt smør 2) Tilsæt cookie mix’en og rør dejen ensartet 3) Sæt på køl 1-72 timer 4) Tril dejen til kugler á 70 g og bag ca. 15-17 min. v/175 grader alm. ovn
- Min instruktion sidder i bunden af glasset, skrevet på et klistermærke
Jeg har selv lavet følgende varianter, men kun fantasien sætter grænser:
1)
Sukker = 60 g brun farin, 180 g hvid melis (lidt mindre fordi hvid chokolade er meget sødt)
Fyld = 70 g tørrede tranebær, 70 g mandler, 90 g hakket hvid chokolade
2)
Mel = 180 g hvedemel, 25 g kakao, 50 g havregryn
Sukker = 120 g hvidt melis, 140 g brun farin
Fyld = 80 g hakkede valnødder, 100 g mørk chokolade (knapper, ellers hakket)
3)
Sukker = 160 g brun farin, 100 g rørsukker
Fyld = 100 g hakkede hasselnødder, 100 g mørk chokolade
Prøv også andre mere julede krydderier som kanel, ingefær, revet appelsinskal eller hvad du synes bedst om.
Velbekomme!:-)
Hvor stort er dit glas?
Hej Johanne,
Jeg vil tro, de viste glas er ca. 22-25 ca høje. Og de rummer nok omkring 1,5 L. Og som du kan se, er de rigeligt store til portionen.
Glædelig jul 🙂
Kh. Louise